Beeldend Levensverhaal

 

“Soms schieten woorden tekort, waar beelden het verhaal wèl kunnen vertellen”.

 

Voor wie?

Als je één of meerdere van onderstaande vragen met ja kunt beantwoorden is deze module wellicht iets voor jou.

 

• Lijkt het je een uitdaging om jouw levensverhaal beeldend te ‘vertellen’?
• Ziet jouw persoonlijke verhaal over jouw leven er anders uit, dan wat het familiefotoboek daarover vertelt?
• Heb je behoefte aan een ritueel om een aantal negatieve aspecten uit je leven te kunnen loslaten? Niet door te ‘vergeten’, maar door het een plek te geven.
• Heb je plezier in beeldend werken, zonder dat er allemaal kwaliteitseisen aan je worden gesteld?

 

Waarom?

*Je hebt het leven genomen zoals het was en er is (in jouw ogen) eigenlijk niets schokkends gebeurd. Misschien heb je weinig concrete herinneringen of was er een sfeer waar weinig betrokkenheid werd getoond.
*Of het verleden is pijnlijk geweest en je hebt, om te overleven, geprobeerd naar de toekomst te leven en niet achterom te kijken. 
*Of je hebt nooit zo stil gestaan bij de betekenis van je eigen levensgeschiedenis. Wat was er voor jou belangrijk in het verleden, hoe heb je daarop gereageerd en wat heeft je gevormd?

 

Op enig moment kan het belangrijk zijn dat je die verbinding maakt. Je merkt het omdat je je levensvreugde niet ten volle kunt benutten. Een gevoel van continuïteit in het eigen leven ontbreekt. Soms haalt pijn of ongemak uit dat verleden je in het heden in.


De module Beeldend Levensverhaal helpt in het proces van herkennen, erkennen en verwerken.


Heel concreet geef je bepaalde gebeurtenissen of een sfeer uit het verleden een plek en maak je daar verbinding mee. Niet voor anderen, maar voor jezelf en ongecensureerd. Jouw visie op je persoonlijke verhaal.

 

Hoe?

Je zult in deze module niet al te veel praten, maar vooral aan het werk zijn. Frutselen, plakken, tekenen, schrijven, combineren, zoeken, schuiven, scheuren, enz. met beeld, kleur, tekst en sfeer. Misschien wordt jouw boek niet chronologisch, maar associërend opgebouwd en daardoor persoonlijk en passend bij jou. Met beeldend materiaal, collages, gedichten, teksten, brieven, kortom alles wat jij geschikt vindt om te gebruiken in jouw boek over jouw leven en zoals jij het beleefd hebt. Op zoek naar foto’s (of kopietjes daarvan), oude dagboeken, poëziealbum, ansichtkaarten, (song)teksten, geboortekaartje of andere bronnen die je kunnen helpen. De beeldende vorm die je kiest, vertelt het verhaal.

 

Kosten?

Op aanvraag passend bij uw persoonlijke situatie.

In blokken van 5, 8 of 10 keer vijf kwartier per sessie. Is ook mogelijk in tweetallen of kleine groep.


Interesse?

Stuur een bericht via het contactformulier