Over Monique Gerritsen

 

Mijn naam is Monique Gerritsen (1952). Vanaf 1974 ben ik werkzaam als creatief therapeut beeldend.

 

Na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest als beeldend therapeut bij Pro Persona, Centrum voor Psychotherapie, is nu mijn eigen praktijk voor beeldende therapie mijn werkzame hoofdactiviteit.  De praktijkruimte is op de ruime en lichte zolder van mijn huis. Ik werk voornamelijk individueel, maar ook sessies met echtparen of ouder(s) mèt kind(eren) zijn mogelijk.

 

Al langer geef ik supervisie- en coachingstrajecten aan vakgenoten en andere HBO-opgeleide hulpverleners die vragen hebben rond hun beroepsuitoefening en deze in een methodisch kader willen plaatsen. Van 1995 tot 2015 was ik verbonden als trainer/beeldendtherapeut aan de Training Klinische Psychotherapie. Ik heb dus een ruime en rijke ervaring met vaktherapie beeldend, het werken met groepen en met milieutherapie in multidisciplinaire teams.

 

Ik ben opgeleid op Middeloo, toen één van de drie zelfstandig gevestigde  HBO-opleidingen  voor creatief therapeuten. Daarna heb ik de opleiding creatieve therapie met gezinnen gevolgd.

Mijn ruime ervaring en verdere beroepsontwikkeling heb ik opgedaan  in een (dag) kliniek voor klinische psychotherapie. De ervaring met mensen met persoonlijkheidsproblematiek in een setting voor psychotherapie heeft mijn kijk en aanpak als creatief therapeut gevormd. 

Naast het directe werk met cliënten (individueel en in de groep) heb ik vele trainingen gevolgd op het gebied van beeldende therapie, meditatie, lichaamswerk, psychotherapie, supervisie- en coachingsvaardigheden. 

In meerdere artikelen heb ik geschreven over mijn werk (zie publicaties).